woensdag, april 20, 2011

Troon

Ze zitten erin, de deuren. Blij? ja, uiteindelijk wel. Het had allemaal wat eerder gemogen en wat beter volgens afspraak. Maar goed, daar zal ik verder niet meer over zeuren. Het is allemaal uitstekend gemonteerd. De deuren vallen dicht als of de Nederlandse bank de deuren sluit. erg prettig. 
Voor het eerst kwamen we 's morgens de slaapkamer uit en kwam het zonnetje binnen via het toch wel enorme glas oppervlak. Nu moeten we alleen nog de boel aflakken met een derde en vierde laag en dan is het echt klaar. Eindelijk zijn we dicht, of toch niet. 
De ironie van het verhaal is dat we inmiddels begonnen zijn met de grote opening aan de andere kan van het gebouw. Dit wordt een opening van 3 meter breed en een kleine 4 meter hoog en wordt ook uiteindelijk weer gevuld met glas. Gelukkig heb ik het kader welk hierin komt uit Nederland meegenomen en hoeven we alleen het glas te bestellen. Dat zal toch niet weer een paar maanden duren? 
In de tussentijd heb ik voor mezelf een altaar gebouwd. Nou ja, voor mijn muziek installatie dan. Een solide U-vormige muur afgebiesd met 2 eiken bielzen ondersteunen een plateau van steen. Deze is 1meter 60 breed, 50cm diep en 20cm hoog. Naar schatting 500 kg aan gewicht mag de troon zijn waar later de draaitafel op zal zetelen.  

Hans Faber