donderdag, juli 23, 2009

Druk, druk , druk

















Veel visite deze zomer. Een zomer die tot nu toe echt een zomer lijkt zoals je je een zomer voorstelt in midden-Frankrijk. Warm en veel onweer. Tussen de bezoeken door moet er ook gewerkt worden. Onze planning staat tussen de geplande bezoeken aardig vol. We hebben het druk, maar wel lekker druk. Doen we thuis dan nog wat, behalve grasmaaien en tot diep in de avond onkruid wieden tussen de tomatenplanten? Ik had afgelopen winter echt het idee om deze zomer en dus voor volgende winter ons eigen huis een beetje op orde te hebben. IJdele hoop blijkt achteraf.
Toch hebben we niet stil gezeten hier. Het dak is grotendeels geïsoleerd. We isoleren in twee lagen, eerst een laag rockwool en daarna een laag glaswol. Wellicht een beetje veel, maar het idee erachter is, dat wat je niet verliest aan warmte hoef je niet bij te stoken. Een haast Cruijfiaanse gedachte kronkel en als zo vaak geen speld tussen te krijgen.

Inmiddels zijn we ook begonnen met het tweezijdig spuiten en plaatsen van de plafond afwerking. Na zo een duizend plankies tegen het plafond gespijkerd te hebben zal het wel af zijn. Goed dan de muren en vloer nog maar we gaan de goede kant op.
De gastenkamer heeft nu naast een eigen toilet en douche ook een wastafel gekregen.

Kijk voor meer foto's op Vos en Faber bouwen

Hans Faber