Brood
Het brood in Frankrijk is meestal erg lekker. Het is altijd gezellig om bij de bakker (een dame, dus eigenlijk bakkerin of bakkeres) binnen te stappen, Bonjour!, de heerlijke geur op te snuiven en met een vers pain weer naar buiten te lopen. Maar soms ligt hier 20 tot 40 cm sneeuw en dan kom je niet zo makkelijk bij de bakker die zo'n 4 km hier vandaan woont. Om die reden en omdat ik ook wel eens een stevig, donderbruin, met veel vezels enzo, brood wil eten heb ik mij een broodbakmasjien aangeschaft.
Ik heb zojuist mijn tweede broodje gebakken en voor een onervaren bakker ben ik erg tevreden. Wat een prachtapparaat! Alle ingredienten erin, 3 uurtjes andere belangrijke dingen doen, brood klaar. Het enige waar je op moet letten zijn de juiste verhoudingen in de juiste volgorde. Het volgende brood ga ik 's nachts laten bakken, zodat ik de ochtendgeursensatie van de echte bakker in mijn huis (eh caravan) ga ervaren. Voor stokbrood, de croissantjes en andere speciale lekkernijen zal ik echter nog regelmatig bij onze bakkerin binnenstappen. Marjan
Ik heb zojuist mijn tweede broodje gebakken en voor een onervaren bakker ben ik erg tevreden. Wat een prachtapparaat! Alle ingredienten erin, 3 uurtjes andere belangrijke dingen doen, brood klaar. Het enige waar je op moet letten zijn de juiste verhoudingen in de juiste volgorde. Het volgende brood ga ik 's nachts laten bakken, zodat ik de ochtendgeursensatie van de echte bakker in mijn huis (eh caravan) ga ervaren. Voor stokbrood, de croissantjes en andere speciale lekkernijen zal ik echter nog regelmatig bij onze bakkerin binnenstappen. Marjan
<< Home